Colló de gall
És una varietat oblidada, però que el mateix nom descriu molt bé. El gra és gros i se’n trobava al Penedès, al Garraf i a les Gavarres. També n’hi havia a Calonge i a la Vall-LLòbrega al Baix Empordà, essent-ne un raïm de taula molt apreciat. Es conexia també com a queixal de llop, queixal de gos, dit de donzella o moc de gall o botó de gall. En castellà s'anomena: dedos de dama, cara de vaca, leonada blanca, quiebratinajas, uva de África.
Com podeu veure la saviesa popular és rica en denominacions molt descriptives. A l’Alguer també el podiem trobar sota aquest nom tal i com indica Andreu Bosch i Rodoreda al seu llibre “Els noms de la fruita a l’Alguer” pag 161 i 162
divendres, 27 d’agost del 2010
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
1 comentaris:
Bona tarda, cerco una parra de collor de gall per comprar...
Gracies
evinyamata@gmail.com
Publica un comentari a l'entrada