skip to main | skip to sidebar

diumenge, 8 d’agost del 2010

Zinfandel , Primitivo


Zinfandel és una varietat de raïm negre plantada en més del 10 per cent dels vinyes de Califòrnia. Genèticament és equivalents a la varietat croata Crljenak Kaštelanski, i també la varietat Primitiu tradicionalment cultivades al "taló" d'Itàlia. El raïm arriba als Estats Units a mitjans del segle XIX, i va ser conegut per les variacions del nom "Zinfandel", un nom d'origen incert.
.
Els raïms, normalment produeix un vi negre robust, encara que semi-dolç rosat anomenat vi Zinfandel Blanco. El raïm d'alt contingut de sucre pot ser fermentada a nivells d'alcohol superior al 15 per cent.
.
El gust del vi negre depèn de la maduresa dels raïms de les que es fa. Baies de color vermell gerd predominen en els vins de les àrees més fresques, zarzamora, anís i pebre són més comuns en els vins a les zones més càlides.
.
Els ceps de Zinfandel són molt vigorosos i creixen millor en climes càlids. És sensible a la sequera, els raïms creixen atapeïts, per això són sensibles a la podridura. Maduren a la primera època.

Els raïms són coneguts pel seu ritme irregular de la maduració: un sol raïm pot contenir raïms madurs i verds.
.
Zinfandel blanc es cullen a principis dels 20 ° Bx quan el raïm encara no han desenvolupat molt caràcter varietal, encara que alguns exemples poden desenvolupar notes de tabac i poma pell. A 23 ° Bx (el grau que la majoria de vi negre és considerat "madur"), maduixes desenvolupar sabors. Els sabors a cireres apareixen en el 24è Bx seguit per les notes de mora a 25 ° Bx.
.
Sinònims: Crljenak Kaštelanski, Gioia Del Colle, Locale, Morellone, Plavac Veliki, Primaticcio, Primativo, Primitivo, Primitivo Di Gioia, Primitivo Nero, Uva Della Pergola, Uva Di Corato, Zin (informal), ZPC, Black St. Peters, Zenfendal, Zinfardel, Zinfindal, Taranto, Zeinfandall, Zinfardell, Zinfindel, Zinfandal.

wikipedia




 

Varietats de Raïm Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger