skip to main | skip to sidebar

divendres, 4 de febrer del 2011

Zalema


Zalema
Varietat de raïm blanc originària d'Espanya, a la zona d'Andalusia i concretament en el Comtat de Huelva, és difícil trobar fora de la Península Ibèrica a causa de les condicions que necessita per créixer. Coneguda també amb els noms de Rebazo o Zalemo, el seu nom ve de l'àrab, Salem, que significa pau i s'usa com a salutació i signe de cortesia. Resistia a la plaga de fil·loxera del 1908 que va envair la zona, i actualment ocupa el 86% de la superfície de vinya de la Denominació d'Origen Comtat de Huelva.

Es desenvolupa a les planes de Huelva en sòls pobres i neutres, on les gelades no són una preocupació, i on a causa de la seva bona fertilitat presenta rendiments molt alts tant per hectàrea en raïms com en most, sent per altra banda un factor negatiu des del punt de vista de la qualitat dels mostos obtinguts. No sol ser atacat per l'oïdi, però en veremes tardana pot haver problemes de Botrytis.
.
El cep té una conducció baixa, sent el raïm de tamany gran i compacitat mitjana-baixa, i les baies d'un color groc-verdós i de mida mitjana a gran. Els vins obtinguts són lleugers, d'un color groc palla amb aromes vegetals i l'acidesa una mica alta, deixant un regust amarg final en el seu pas per boca. S'utilitza tant per elaborar vins secs, com escumosos o fins i amontillats.

fitxa ampelogràfica del MAPA
 

Varietats de Raïm Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger