skip to main | skip to sidebar

dimecres, 12 de gener del 2011

Picapoll Picapolla


El picapoll, o la picapolla, és una varietat de cep blanca autòctona del Pla de Bages. El raïm de cep picapoll és poc compacte, de gra menut i ovalat. Com mostra l'etimologia del seu nom, la seva pell fina manifesta unes taques (pell picada). La maduració és tardana (segona quinzena de setembre) i els vins resulten lleugers (graduació i acidesa moderades) però amb una aroma afrutada i d'un color groc brillant.
 És una varietat escassa que es conrea sobretot a Catalunya i al sud de França. En francès s'anomena picpoul, piquepoul o folle blanche i s'utilitza en els vins destil·lats de les regions de
Cognac i Armagnac.

Són pròpies d'aquesta varietat les aromes de flors i fruites: pinya, pomelo, albercoc, codonyat i gessamí.

Picapoll

 

Varietats de Raïm Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger