skip to main | skip to sidebar

diumenge, 11 de setembre del 2011

Viognier

Viognier: també anomenada: Bergeron, Barbin, Rebolot, Greffou, Picotin Blanc, Vionnier, Petiti Vionnier, Viogne, Galopine, Vugava bijela.

Es conrea quasi exclusivament en el nord del Roine regions de França. És difícil de conrear, perquè és molt sensible al mildiu. de rendiment baix, maduració tardana, de poda llarga, s'han de veremar al punt òptim de maduració (al voltant de 13º probables).

L'edat de la vinya és molt important, comença a produir vins de qualitat a partir dels 15 anys.

Els aromes varietals són els florals, magnolia marialluisa i vainilla,mango, poma, meló, prèssec, albercoc (semblant al Muscat i el Riesling). De baix acidesa s'utilitza per suavitzar els vins i donar aroma. No és apte per l'envelliment, als 3 anys perd els aromes.

font: wikipedia




 

Varietats de Raïm Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger