El raïm prieto picudo es distingeix fàcilment pel seu raïm premut i les baies amb forma de pinyons i de pell negra blavosa.
La vinya es presenta amb el cap enterrada i les branques esteses per terra, això fa que la seva poda sigui diferent a qualsevol altra, encara que en l'actualitat el mètode de plantació és el comú per a la vinya, en espatllera. Es planta en espatllera, per millorar la seva producció, sense que s'hagi establert que tipus de poda és la més convenient, el més segur és polze i vara, que garanteix una bona producció, però té l'inconvenient d'un bé fer a la poda i posterior lligat.
Amb aquesta raïm es produeix un vi exclusiu de la província de Lleó: "El Vi de Agulla", elaborat amb el mètode "madrea". El procés d'aquest vi consisteix a provocar una segona fermentació lenta, que millora la seva qualitat, donant-li el típic picant del CO 2 natural dissolt, sense arribar a ser escumós. Aquesta segona fermentació s'aconsegueix afegint als mostos, raïms escollides i senceres de Prieto Picudo. Es requereix en tot el procés la major proporció possible de raïm Prieto Picudo.
Sinònims: Castellanas prietas
wikipedia
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada