skip to main | skip to sidebar

dissabte, 8 d’agost del 2009

Tannat


Tannat és una varietat negre, històricament cultivades al Suroeste de França al Madiran AOC i ara és un dels més prominents raïms a Uruguai, on és considerat el "raïm nacional". També es cultiva a l'Argentina, Austràlia , Brasil i a Itàlia, a la regió de Puglia. Als EUA es cultiva a l'estat de Virginia, hi ha petites plantacions experimentals de la vinya a plantacions de Califòrnia.

Els Tannat produïts a l'Uruguai solen ser bastant diferents en caràcter que els de Madiran, en ser més lleuger en el cos i el més baix en tanins. També s'utilitza per fer Armagnac i vi rosat. A França, els esforços per resoldre l'excés de tanins del raïm ha conduit al desenvolupament de la vinificació amb micro-oxigenació.

Cep vigorós, sensible a les llagostes i els àcards i de sensibilitat mitjana a la botritis

 

Varietats de Raïm Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger