El raïm es cultiva principalment al Sud Oest de França. Aposta per aquesta varietat les denominacions de vins Lavilledieu, d'Estaing Vins, Vins i Entraygues vil. És un raïm menor a la zona de Cahors a l'est de Bordeus a França. S'utilitza per crear barreja local, juntament amb el Malbec i Merlot, els copatges donen un vi robust de color vermell amb aroma pronunciat. Sola, produeix un vi ple, dur i de color vermell fosc. També es cultiva a Provença, on s'utilitza en una barrejar amb Cinsault i Garnatxa.
També es cultiva a l'Uruguai.
El Jurançon va servir com un dels pares de raïm Chenanson. La vinya és vigorosa i productiva. És molt susceptible a míldiu, a la podridura i sensible a la sequera.
L'aroma primari és a violetes.
Sinònims:chalosse, chalosse noire, dame noire, enrageat, folle noire, fola belcha, gamay-moutot, grand noir, gouni ou gouny, jalosse, luxuriant (en Aveyron), moutot, plant de dame, quillat, quillard, vidiella (en Uruguay)
.
dissabte, 8 d’agost del 2009
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada