Varietat de raïm blanc autòctona d'Espanya que podem trobar a Astúries, a les valls dels rius Naviego i Narcea, i en Penedès, on s'elaboren amb ells vins d'alta qualitat, i fins i tot amb lleugers passos per bóta.
.
Presenta una bona fertilitat en terrenys solts i ben drenats, admetent podes curtes. Resistent a les gelades a causa de la seva brotació primerenca per acumulació d'hores de sol, és força sensible a l'oïdi, a la Botrytis ia les arnes del raïm, convertint-se en una soca difícil de conrear. Amb alts rendiments en premsa, pot assolir concentracions d'alcohol variades depenent del vi que es vulgui obtenir.
.
El cep és poc vigorosa, amb circells curts i bifurca, i un raïm petit i compacte. Les baies són igualment de mida petita, esfèriques i d'un color verdós-Oliva.
.
S'obtenen vins frescos, carbònics, amb aromes de cítrics i poma verda, consumint a molt baixa temperatura i amb la major brevetat possible. Sumoi Aspectes Agronomics
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada