skip to main | skip to sidebar

dimarts, 9 d’octubre del 2012

Vermentino



El seu origen és segurament català. La seva aparició a Sardenya és molt recent, datable en els darrers decennis del XIX, amb les primeres implantacions en Gallura, al límit septentrional extrem de l'illa. En aquesta terra seca i hostil són els cultius  més comuns , sempre flagel·lada pels vents de Mistral, el Vermentino aconsegueix expressar amb característiques de gran personalitat. Desde Gallura, el Vermentino s'ha estès a totes les principals àrees de Sardenya, principalment a les províncies de Sàsser i de Càller. La plantació tradicional és d'arbres petits sards, però des de fa poc han estat introduïdes noves tècniques de cultiu entre les quals han donat resultats positius el Guyot i la Palmita esperó. Vins produïts: Vermentino di Gallura i Vermentino di Sardegna.

Varietats de l'Alguer

De color verd clar, en nas dona aromes de flors, fruites i anís. En boca és dur, es consumeix jove.
 

Varietats de Raïm Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger