skip to main | skip to sidebar

dissabte, 8 d’agost del 2009

kerner


Kerner raïm blanc aromàtic. Va ser desenvolupat el 1929 per Herold. Creuant Trollinger (una varietat negra coneguda també com Schiavo grossa) i Riesling.
.
La Kerner és vigorosa iquan es conrea en un mitjà vigorós s'hi possa portaempelts SO4.
.
El raïm és de mida mitjana i molt compacte. La Kerner verola i madura tard, així mostra una considerable resistència als hiverns freds, que poden sobreviure a temperatures de - 10 º C.
En comparació amb Kiesling, Kerner pot conrear en condicions menys favorables i té major rendiment. La maduració és a principis d'octubre.
Aquesta vinya creix en tot tipus de sòl, en general es cultiven en vessants assolellades i pot trobar-se a una alçada de 800-900 metres.
Aquest híbrid no és sensible al míldiu, l'oïdi y la botritis, però en males condicions climàtiques aquestes malalties poden causar alguns problemes. No hi ha problemes de plagues degut a que en aquestes condicions de fred no es poden desenvolupar.
.
S'assembla a Riesling, és fresc, picant i afruitat, però és encara més suau de l'acidesa i es mostra més el cos. Pronunciat aroma varietal, sovint amb un to de Muscat; aromes frescos ofereixen una deliciosa barreja de fruites blanques, amb tocs de poma, Taronja i tocs tropicals.
 

Varietats de Raïm Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger