skip to main | skip to sidebar

dilluns, 10 d’agost del 2009

Hondarribia Zuri -Hondarrabi Zuri

Varietat de raïm blanc originària del País Basc i la més important de la Denominació d'Origen Txacoli de Getaria - Getariako Txakolina, amb la que s'elabora el vi Txacoli, paraula que ve de l'àrab chacales i que significa un vi que presenta "debilitat i lleugeresa "

De fertilitat bona, admet podes curtes i és en canvi sensible al míldiu i la Botrytis, encara que al ser d'brotació tardana no presenta risc de gelades primaverals. Se solen obtenir baixos rendiments, encara que amb les hores suficients de sol pot completar una bona maduració, assumpte complicat doncs a la zona on es cultiva aquesta varietat (País Basc, Navarra) les pluviometries són molt elevades, i cal intentar buscar la millor orientació solar i aquella que afavoreixi un assecat ràpid dels raïms després de les pluges.

La conducció és semidreta i els seus circells llargs, presentant un raïm de tamany petit i compacte, baies esfèriques i rodones de color groc ambarí, per la qual cosa els seus rendiments en premsat són baixos.
.
Amb Hodarribi Zuri s'elaboren els vins de Txacoli, lleugers, àcids i amb carbònic, amb aromes delicades a cítrics i notes vegetals i flors, de color groc pàl lid. Un vi fresc i fàcil de beure.
 

Varietats de Raïm Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger