En ser de brotació primerenca, és molt sensible a les gelades primaverals i les podes solen ser curtes i en verd, amb una o dos borrons vistos. Posseeix bona fertilitat i és sensible als àcars, encara que no massa a les malalties criptogàmiques. Aguanta molt de temps a la soca, per la qual cosa es pot veremar fins i tot amb indicis de pasificación per al seu ús en vins tipus moscatell. Els seus rendiment solen ser baixos en premsa, a causa del tamany petit del raïm, per la qual cosa el seu cultiu no és gaire abundant.
Se sol cultivar en got. Les gotims són de mida mitjana a petites, esfèriques i d'un color groguenc daurat amb petites pigues, sent el raïm petit, cilíndric i molt compacte.
Se solia utilitzar en petit percentatge en vins negres, encara que actualment podem trobar vins blancs monovarietals o acompanyant a altres varietats com moscatell, i també en cert percentatge en vins rosats, com els de Cigales. No és una varietat molt aromàtica, però destaquen els seus tons a mel i en boca trobem un equilibri entre alcohol i acidesa, podent aconseguir una càrrega glicèrids considerable amb alt contingut en alcohol si veremes tard, aportant als vins sedositat a la boca.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada