skip to main | skip to sidebar

dilluns, 10 d’agost del 2009

Albillos - Albillo común



La Albillos és la varietat de raïm blanc principal a la Denominació d'Origen Vins de Madrid, a la subzona de San Martín de Valdeiglesias, encara que també la podem trobar a Cigales, La Palma, El Hierro i en zones de Castella i Lleó. Es la coneix amb altres noms com ara Albillos de Toro a Zamora o Albillos de Cebreros a Ávila i Albillo.

En ser de brotació primerenca, és molt sensible a les gelades primaverals i les podes solen ser curtes i en verd, amb una o dos borrons vistos. Posseeix bona fertilitat i és sensible als àcars, encara que no massa a les malalties criptogàmiques. Aguanta molt de temps a la soca, per la qual cosa es pot veremar fins i tot amb indicis de pasificación per al seu ús en vins tipus moscatell. Els seus rendiment solen ser baixos en premsa, a causa del tamany petit del raïm, per la qual cosa el seu cultiu no és gaire abundant.

Se sol cultivar en got. Les gotims són de mida mitjana a petites, esfèriques i d'un color groguenc daurat amb petites pigues, sent el raïm petit, cilíndric i molt compacte.

Se solia utilitzar en petit percentatge en vins negres, encara que actualment podem trobar vins blancs monovarietals o acompanyant a altres varietats com moscatell, i també en cert percentatge en vins rosats, com els de Cigales. No és una varietat molt aromàtica, però destaquen els seus tons a mel i en boca trobem un equilibri entre alcohol i acidesa, podent aconseguir una càrrega glicèrids considerable amb alt contingut en alcohol si veremes tard, aportant als vins sedositat a la boca.
 

Varietats de Raïm Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger