Bobal és una varietat de raïm negre. És una soca molt austera, resistent a les inclemències climàtiques i a les plagues, de maduració tardana, s'a de podar curta, fa molts fills nets, i és molt productiva. Sensible als àcars i oïdi. El gra és mitjà, rodó i sucós. També coneguda com Requena, Requení, Provechón. Dóna excel·lents rosats a la zona de Requena i cada vegada millors negres i vins envellits, de clor violaci, en nas pot tenir aromes vegetals, flors blaves i compotes de fruites. Mal conduït el v pot tenir gust hervaci. És una varietat autòctona de la comarca de Requena-Utiel, on es cultiva majoritàriament. El nom de Bobal sembla derivar del llatí Bovalar, en referència a la forma que recorda el cap d'un bou. Sinònims: Bobal, Boval, Requena, Requení, Provechón, Coreana, requeno, Boal, Mallorquin, Plant de Marseille.
El vi és d'un color cirera intens, poc alcohòlic (d'uns 11 º), afruitats amb un intens gust de cirera i d'una acidesa alta. També es cultiva a Castella-La Manxa.
El Bobal dóna nom a diverses partides a la Comunitat Valenciana, com la partida del Bobalà al nord de Castelló i la del Bobalà (Monserrat, València), ja esmentades per Cavanilles i que encara mantenen el mateix nom.
Font: wikipedia i Uvas y Vinos de OZ Clarke
Documentary - La Bobal y otras historias del vino (La Bobal and other stories about wine) from Zev Robinson on Vimeo.
El director canadenc-britànic Zev Robinson ha plasmat en el documental "La Boval and other stories about wine" ( "La Boval i altres històries del vi") la història d'aquesta varietat i dels vins que dóna lloc a través de les persones i els paisatges de procedència
Documentary - La Bobal y otras historias del vino (La Bobal and other stories about wine) from Zev Robinson on Vimeo.
El director canadenc-britànic Zev Robinson ha plasmat en el documental "La Boval and other stories about wine" ( "La Boval i altres històries del vi") la història d'aquesta varietat i dels vins que dóna lloc a través de les persones i els paisatges de procedència
From 100725 Dinastia Vivancos |
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada