skip to main | skip to sidebar

dijous, 11 de setembre del 2008

Mencía


La varietat Mencía és una varietat de raïm negre conreada al nord-oest de la Península Ibèrica, sobretot en Lleó, Zamora, Lugo i Orense. Sembla ser segons els darrers estudis que és un clon de la varietat Cabernet Franc que fou introduït a Galícia en el segle XIX, i que venia de la regió de Bordeus.

Aquesta raïm és considerada com a varietat principal en les Denominacions d'Origen Valdeorras i Bierzo, podent trobar també en Monterrei i Ribeira Sacra, així com el algunes zones del nord de Portugal.
Els gotims són de mida mitjana, amb molt de sucre i poca acidesa, de color blau fosc, pell gruixuda i forma ovalada; donant lloc a raïms de mida petita no molt compactes. El cep s'adapta bé a terrenys càlids, secs i fèrtils, madurant
Els vins joves obtinguts d'aquesta varietat, presenten un color vermell gerd intens, amb aromes a fruites i flors, donant vins suaus, vellutats i amb grau alcohòlic. Destaca la seva habilitat en l'envelliment, obtenint vins rodons, amplis, equilibrats i ben estructurats.
S'assembla al Cabernet franc, i produeix vins afruitats de molta extracció i acidesa escaient per a l'envelliment.
.
Els aromes que cal esperar d'aquest vi són:

  • fruites, gerds
  • balsàmics, mentol
  • herbacis, fenc, flors seques
  • làctics, iogurth
  • terra humida
 

Varietats de Raïm Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger