skip to main | skip to sidebar

dissabte, 8 de novembre del 2008

Carmenère

El Carmenère és un cep d'origen francès que va ser extensament conreat a començaments del S.XIX a les regions de Médoc i Greus a Bordeus. El 1860, tanmateix, a causa del mal de la filoxera, el cep de les vinyes franceses es va extingir. Anys més tard, l'atzar va portar a l'ampelógrafo francès Jean-Michel Boursiquot a descobrir a Xile el Carmenère francès, que es conjecturava desaparegut després de la plaga. Els seus estudis van determinar que algunes parres de Merlot tardaven més a madurar. No hi havia dubte: es tractava de l'antiga varietat Bourdeax Carmènere, que havia estat introduïda a Xile el 1850 des de França.
.
A l'actualitat, hi ha els qui anomenen a la varietat el Merlot Chileno. En canvi, a Xile, l'autèntic provinent de França és conegut com Merlot- Merlot.
.
El Carmenère es conrea en terres que retinguin bé l'aigua, per ser sensible a la deshidratació. Les millors terres són els argilencs i amb poca grava. Els seus vins es vesteixen de color vermell violaci profund i intens; adornats d'aromes de fruits vermells, terra humida, espècies, notes vegetals i tanins suaus. Són vins de mig cos que s'han de beure joves.
.
 

Varietats de Raïm Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger