skip to main | skip to sidebar

diumenge, 22 d’agost del 2010

Merlot


El Merlot és una varietat de raïm negre, originària de la zona de Burdeus . És important la producció als Médoc. Se n'obtenen vins suaus al nord d'Itàlia, la Suïssa italiana, Iugoslàvia, Argentina, etc. Dóna els millors resultats a zones de clima mediterrani.
A Espanya es troba a les següents Denominacions d'origen:
Catalunya: DO Alella, DO Catalunya, DO Conca de Barberà, DO Costers del Segre, DO Pla de Bages, DO Montsant, DO Penedès, DOQ Priorat i DO Tarragona.
Illes Balears: DO Binissalem i DO Pla i Llevant.
València: DO Utiel-Requena i DO València
La Mancha.
    Es troba dins de les varietats anomenades nobles. Les seves baies són petites, de color blau i de gust a pruna. Adquireix la maduració en la primera època, final d’agost, principi de setembre.


    Els vins són de color porpra, de graduació mitjana-alta. Vins llaminers amb gran volum gustatiu. Són vins grassos i vellutats. No tenen una gran capacitat d’envelliment però arrodoneixen molt bé els cupatges. Els cupatges que més m'agraden són amb Garnatxa pels vins joves i Cabernet Sauvignon pels de criança.
    Els aromes típics del Merlot són.
    • Pebrot verd.
    • Vegetals.
    • Espècies, pebre, almesc.
    • terra humida.
     

    Varietats de Raïm Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger