skip to main | skip to sidebar

diumenge, 22 d’agost del 2010

Sauvignon Blanc


És una de les varietats de raïm blanc més apreciades. El trobem pràcticament a tots els països productors de vi, els vins Francesos i de Nova Zelanda són els més destacats, però també en trobem Espanyols, Sud-africans, Austríacs, Xilens, Californians i Australians.
A Espanya és cultiva a la DO Rueda i a algunes zones de Catalunya.


En tastar els vins fets amb Sauvignon Blanc trobarem que són vins saborosos i grassos, en quan a aromes hi trobem principalment:
Aroma d'herba fresca i sabors de cítrics.
Filant més prim hi poden aparèixer:
Flors.
Grosella.
Fusell
Si el raïm s'ha collit madur trobem gustos tropicals, meló, pinya..
Pebre.
Pèsols.
Espàrrecs.
Figues.
Sinònims: blanc doux, blanc fumé, douce blanche, feigentraube, fié, fumé blanc, gros sauvignon, libournais, Muskat-Sylvaner (Muskat-Silvaner), muskatani sivanec, punechon, puinéchou, punéchou, rouchelin, sarvonien, sauternes, sauvignon blanc, sauvignon fumé, sauvignon saune, sauvignon petit, savagnou, savignon, servonien, sovinjon, sovinon, surin, sylvaner musquéou weisser sauvignon.






 

Varietats de Raïm Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger