skip to main | skip to sidebar

dimecres, 25 d’agost del 2010

Cabernet Sauvignon


El Cabernet Sauvignon és la varietat de raïm negre més popular del món. Degut bàsicament a l'adaptabilitat del cep i els bons vins que en resulten a causa de la seva estructura interna (gran quantitat de polifenols) millora els cupatges. Els raïms són allargats amb grans petits, esfèrics i dispersos, amb bona coloració i gran concentració de tanins. Arriba a la maduració en segona o tercera època.
També es coneix com: bouchet, burdeos tinto
.
És originària de Burdeus, i la trobem a tot arreu, Sud-africà, Espanya, Austràlia, Califòrnia, Bulgària,...

A Espanya està permesa a totes les DO menys a La Rioja, Galícia i Astúries.
Un bon Cabernet té molt de color, un intens sabor a grosella, taronja, mandarina i maduixa, també podem trobar cedre. Aquesta varietat té una bona estructura tànica que li permet l'envelliment amb roure.


A la DO Penedès, i a zones on no s'ha fet una correcte maduració del raïm, amb un excés vegetatiu, amés trobarem aromes desagradables de:

  • pebrot
  • vegetals
El trobarem barrejat amb Garnatxa, Carinyena, Merlot, Ull de llebre o Syrah.

 

Varietats de Raïm Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger