A Catalunya, s'utilitza per a el·laborar vi blanc i cava, juntament amb les varietats, Xarel·lo, Macabeu i Parellada.
Les característiques organolèptiques que trobarem als vins Chardonnay són:
- fruits tropicals, des de la pinya, pruna, plàtan o llimona de raïms verds fins a albercoc, préssec confitat dels raïms madurs
- nata
- mantega
- fruits secs
- mel
- fum
- vainilla
- canyella
- clau
- cafè
La vinífera blanca Chardonnay originària de Maconais ha tingut una ràpida expansió a Catalunya en els darrers vint anys. Actualment ocupa més de 3.130 ha, que representa un 5% de la superfície vitícola total, i està reconeguda en onze de les dotze Denominacions d’origen catalanes –en totes menys la DOQ Priorat-. Per les seves característiques, el raïm del Chardonnay permet elaborar una gran diversitat de vins –vins tranquils joves o de criança, vins base per a caves, vins obtinguts en fermentació en barrica...-. Aquesta gran versatilitat ha fet que s’estengués per totes les zones vitícoles del món (tot Europa, Califòrnia, Sud-àfrica, Austràlia, Argentina...).
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada