skip to main | skip to sidebar

dissabte, 10 de setembre del 2011

Blaufränkisch - Lemberger - Franconia


Blaufränkisch és una varietat de raïm negre. Blaufränkisch  és de maduració, baies riques en taní i pot presentar un caràcter picant pronunciada . El raïm es cultiva a Europa Central, incloent Àustria , República Txeca (en particular al sud de Moràvia , on se li coneix com Frankovka), Alemanya (on se li coneix com Lemberg o Limberger Blauer), Eslovàquia (on és conegut com "Frankovka Modra "), Croàcia ("Frankovka") i Eslovènia (conegut com "Modra frankinja"). A Hongria, el raïm es diu Kékfrankos i es conrea en diverses regions, com Sopron , Villány , Szekszárd i Eger (on és un ingredient important en el famós vi negre barreja coneguda com Egri Bikavér ( La sang il.luminada. Bull) que substituït en gran mesura la Kadarka). Se li ha anomenat "el Pinot Noir d'Orient "per la seva difusió i la seva reputació a Europa de l'Est.

L'anàlisi d'ADN ha demostrat que Blaufränkisch és un encreuament entre gouais blanc (Weißer Heunisch) i una  varietat franca no identificada .  Un dels candidats per ser el pare franc és Blauer Silvaner.   Durant molt de temps, abans de l'aplicació de l'anàlisi d'ADN, es va pensar erròniament Blaufränkisch era un clon de la Gamay, a causa de certes similituds en la morfologia i, possiblement, pel seu nom a Bulgària. El nom alemany Lemberg deriva del fet que va ser importat d'Alemanya en el segle 19 de Lemberg en la Baixa Estíria, en l'actual Eslovènia i després al Imperi Austro-Hongarès . A l'Estat de Washington trobem plantacions importants de Lemberg, a la Vall de Yakima i a la Península Olímpica. Petites quantitats de Lemberg es conrea també a Estat de Nova York , Colorado , Ohio i Virgínia.

Els vins fets amb Blaufränkisch tenen aromes de baies madures de color fosc, són picants, tenen nivells mitjans de tanins i acidesa de vegades molt bona. Els vins joves són molt afruitat i més vellutat, suau i complex amb l'edat.

font wikipedia
està clar, no?
 

Varietats de Raïm Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger