Varietat de cep negre que produeix molt els primers anys i poc després, de raïms petits i gra separats. Pròpia de l'Empordà i de València. Es una varietat cara de conrear, quan el gra es madur sol caure part al terra, disminuint encara més el baix rendiment.
cas. mandón
c: mandó
A Catalunya només en produeixen:
Mas Candí al Penedès, a partir de ceps recuperats de l'Empordà.
Empordàlia.
Precissament la Laura d'Empordàlia diu del Mandó:
El Mandó és una varietat prefil·loxèrica que s'ha recuperat. A Empordàlia tenim aquestes vinyes al Baix Empordà que ens han donat un vi sorprenent i molt diferent de la resta de vins que elaborem principalment amb garnatxa i carinyena.
Nota de tast: En nas és especiat i aromàtic. Cuirs i fruita ben madura. En boca tenim un vi glicèric i potent.
dissabte, 10 de setembre del 2011
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
3 comentaris:
Hola Manel, he trobat el teu blog buscant fotos de varietats empordaneses per una presentació que publicaré en pocs mesos a la web http://www.lauramasramon.com
Em permets que t'agafi la foto del lledoner roig i la del samsó?
Per cert, gràcies per citar-me al text del Mandó, quin honor. Quan tindrem el documental "Deconstruint el vi català"?
El Exibis del pla de Bages, porta mandó, a mes de Sumoll i Cabernet
No sé si el fan allà O és del Penedés.
Bòsnia per això...!
Volia dir bò.
Publica un comentari a l'entrada