La varietat coneguda amb el nom de raïm Monica probablement va ser importada a Sardenya d'Espanya amb el nom de Morillo, del qual "mora" seria una corrupció italianitzada després en Monica.
Hi ha qui, per contra, diu que la origen del cespaje a Sardenya és d'ubicar en els temps de les invasions dels moros, basant-se sempre sobre nom "Morillo", com encara és anomenada en uns llocs a l'interior de l'illa. No sembla però possible que, durant les invasions dels moros, és a dir, en un temps en el qual era molt difícil sobreviure, pogués haver algú que pensés a introduir noves plantes en l'agricultura local. De fet el nom Monica era ben conegut des del començo del segle XIX quan es parlava de "Monica Niedda" i se la considerava erròniament com igual al Canaiolo de Toscana.
És una qualitat present en gairebé totes les àrees vitícoles de Sardenya, sobretot al Campidano, la plana a la seva extremitat meridional sorgeix la ciutat de Càller. Vins produïts: Monica di Sardegna i Monica di Cagliari .
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada