skip to main | skip to sidebar

dissabte, 10 de juliol del 2010

Baboso negro, Bastardillo chico, Bastardo, Tintilla, Trousseau, Bruñal


Ceps aïllats i poc vigorosos, de raïms aprestats i baies petites. és verema sobre madurada. És poc rentable. admet criança.

Varietat autòctona de les Illes Canàries. De conducció arran de terra, espatllera baixa horitzontal (típic de les Illes Canàries). la fil·loxera no va arribar a les Illes pel que es conrea amb peu franc. De brotació temprana, és sensible a les gelades, admet podes curtes i està en regressió.  Molt sensible a l'oïdi i al corriment. Els raïms són petits, de pell groixuda, Els seus mosts són de baix rendiment, poca concentració de polifenols,  amb llargues maceracions aconseguim vin densos i foscos, amb molts polifenols i de grau elevat. Admet criança, són vins de guarda.
A Castella i Lleó, raïms de baix rendiment, baixa concentració de polifenols, amarga, de baix rendiment no és rentable, admet la criança i s'utilitza en cupatges. De brotació i maduració tempranes, admet poda curta, els ceps tenen diferents vigor depenet del clon.

Altres sinònims: Baboso negro, Bastardillo chico, Bastardo, Tintilla, Trousseau, Bruñal, Bastardo Nero, Bordelais, Cagnolale, Cagnovali, Negro, Cagnulari, Cagnulari Bastardo, Cagnulari Sardo, Caldaredou Caldarello, Cargo, Cargo Muol, Couthurier, Graciano, Graciano Tinto, Gros Negrette, Minustello, Morrastel, Negrete Tinto, Parraleta, Parralet, Parrallina, Parrell, Parrella, Parrellet, Batallol, Tinta do Padre Antonio, Tinta Miuda, Tintilla, Tintilla de Rota, Xerez, Zinzillosa.

Varietats de l'Alguer
 

Varietats de Raïm Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger