skip to main | skip to sidebar

divendres, 2 d’octubre del 2009

Blauer_Portugieser, Oporto, Portugieser


El raïm és relativament fàcil de créixer a causa de l'alta resistència a la vinya a diferents malalties del raïm.  Els rendiments són alts, de mitjana 7 tones per hectàrea (120 hl / ha). Els seus vins són molt àcids. es produeixen, en general en climes freds, i el raïm és sovint chaptalitzat per elevar els nivells d'alcohol.
El raïm es troba més comunament a Àustria i Alemanya, però també té presència a Europa Central. A Àustria, el raïm es conrea a la Baixa Àustria al voltant de les ciutats de Alberndorf im Pulkautal, Retz i Thermenregion. És el tercer més plantada a Àustria varietat de raïm vermella després de Zweigelt i Blaufränkischer. A Alemanya, el raïm es troba sovint en el Rheinhessen i Pfalz en el qual s'utilitza per fer tots els vins de taula dia i Weissherbst (rosat). Al Ahr, es barreja sovint amb Spätburgunder. A Romania i Hongria, el raïm una vegada va ser conegut com Kékoporto o "port blau", però ha canviat de nom Portugieser en els últims temps. Aquí, el raïm pot produir un color profund, més vi més complet de cos que sovint és envellit en roure. Sovint es barreja amb Kékfrankos (Blaufränkischer) i és un ingredient permès en el vi Egri Bikavér (Bull a la sang). A Hongria és principalment crescut al voltant de la ciutat de Villány.  A Croàcia, el raïm es realitza en un estil de Beaujolais nouveau. Al sud-oest de França el raïm que es coneix com Portugais Bleu i està en declivi en el departament de Tarn, però segueix sent un raïm està permès al vi de Gaillac, Gaillac Rouge.
En altres parts del món, el raïm és conegut sota una varietat de sinònims que contenen autrichien, Badener, Blaue Feslauertraube, Feslauer, Kékoporto (Hongria), Modrý Portugal (República Txeca), Portugizac Plavi (Croàcia), Modra Portugalka (Eslovènia), Porto , Portugais Bleu (França), Portugieser, Vöslau, Portugizac Crni i Portugaljka.
 

Varietats de Raïm Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger