Dornfelder produeix vins amb color, bona acidesa i la capacitat de beneficiar-se d'envelliment bóta i el gust de roure associats. En comparació amb les varietats tradicionals de vi negre d'Alemanya, Dornfelder és més fàcil de conrear que Spätburgunder (Pinot noir), té una major resistència a la pudrició de Blauer Portugieser (així com més color, els sabors més potents i més taní), té fortes traces de Trollinger, madura abans del Lemberger, i arriba a pesos superiors, és a dir, dóna més nivells d'alcohol natural que la majoria d'aquestes varietats. Dornfelder pot ser molt productiva, i el rendiment de fins a 120 hectolitre per hectàrea, però la qualitat dels productors conscients normalment mantenen els rendiments molt més baixos.
Els vins de més qualitat Dornfelder són de textura suau, lleugerament floral, sovint mostren sabors de prunes, móres o cireres, i són típicament fustoses. A vegades, els vins tenen un toc de dolçor.
dimarts, 29 de setembre del 2009
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada