Caiño negre és una soca de raïm negre (Vitis vinifera), autòctona de galicia, a Espanya. Altres noms amb què es coneix aquesta varietat són Amaral, azalees Negre, Cainho Bravo, Caín Cahíño Cachón i Caín Longo.1 Es tracta d'un raïm que madura tardanament. El rendiment és baix. Té raïms de mida mitjana i no molt compactes. Els gotims presenten color blau fosc. Segons l'Ordre APA/1819/2007, de 13 de juny (BOE del dia 21), la varietat caino negre, Caín brau o Cachón està recomanada a la comunitat autònoma de Galícia. S'utilitza en la denominació d'origen Rías Baixas i també en la Ribeiro.
De brotació temprana i maduració tardana (cicle llarg) fertilitat elevada, raïms petits i de pell gruixuda, molt sensible a l'oïdi.
Els seus vins són molt tànics i hi ha perill d'aromes herbàcis sinó fem la malolàctica i fem enveliment
dimarts, 1 de setembre del 2009
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada