skip to main | skip to sidebar

diumenge, 8 d’agost del 2010

Semillón


La Semillón és una varietat de raïm blanc originària de Bordeus, a França, on es centra la seva producció, a més de a Califòrnia, Argentina, Xile, Nova Zelanda i Hunter Valley baix, a Austràlia, on s'elaboren vins secs de guarda d'alta qualitat .
.
Resistent a les plagues i malalties de la vinya, com l'oïdi o Botrytis, fins i tot aquesta última pot suavitzar la pell del raïm i permetre la seva parcial deshidratació, adquirint aspecte de raïm passa, amb alta acidesa i sucre, donant vins dolços i cremosos d' alta qualitat. És el que es coneix com "putrefacció noble".
.
És fàcil de conrear, amb una producció mitjana i alt rendiment, essent la mida del raïm mitjana, esfèrica i de color groc daurat o ambre, de raïms grans i compactes.
.
No se solen elaborar vins monovarietals de Semillón, sinó que se sol utilitzar per barrejar amb chardonnay, moscatell o sauvignon blanc, per obtenir vins licorosos com el Sauternes. També vins sense roure, lleugers i prims, i vins fermentats en barrica, pesats i exquisits .
.
Els aromes primaris són de Figues, cítrics, donant vins de garn cos i riquesa.
 

Varietats de Raïm Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger