.
Resistent a les plagues i malalties de la vinya, com l'oïdi o Botrytis, fins i tot aquesta última pot suavitzar la pell del raïm i permetre la seva parcial deshidratació, adquirint aspecte de raïm passa, amb alta acidesa i sucre, donant vins dolços i cremosos d' alta qualitat. És el que es coneix com "putrefacció noble".
.
És fàcil de conrear, amb una producció mitjana i alt rendiment, essent la mida del raïm mitjana, esfèrica i de color groc daurat o ambre, de raïms grans i compactes.
.
No se solen elaborar vins monovarietals de Semillón, sinó que se sol utilitzar per barrejar amb chardonnay, moscatell o sauvignon blanc, per obtenir vins licorosos com el Sauternes. També vins sense roure, lleugers i prims, i vins fermentats en barrica, pesats i exquisits .
.
Els aromes primaris són de Figues, cítrics, donant vins de garn cos i riquesa.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada