skip to main | skip to sidebar

diumenge, 8 d’agost del 2010

Pinot gris

Se'l considera un clon del Pinot noir, normalment té un fruit de color blau grisenc, però el raïm pot tenir un color marró rosat a blanc i negre. La paraula "Pinot", que vol dir "pinya" en francès, es podria haver donat a ell, perquè els raïms creixen en petits grups en forma de pinya. Els vins produïts a partir d'aquesta raïm també varien en color des d'un groc daurat profund a coure, i fins i tot un lleuger matís de color rosa. El clon de Pinot gris crescut a Itàlia es coneix com Pinot Grigio.
.
El raïm creix millor en climes freds, i madura relativament d'hora, amb nivells alts de sucre. Això pot donar lloc a un vi dolç, o, en cas de fermentació en sec, un vi d'alta en l'alcohol. Grups de Pinot gris pot tenir una varietat de colors a la vinya. Aquests grups poden variar des gris blavós a la llum marró rosaci. Els raïms creixen en petits grups (d'aquí la forma de pinya), i després de la maduració, sovint mostren una tonalitat gris-rosat, encara que els colors poden variar d'un color blau-gris a marró-rosat. Pinot gris és sovint barrejat amb Pinot noir per enriquir i alleugerir el gust de la pinot noir.
.
Els vins produïts de la Pinot gris varien molt i depenen de la regió i l'elaboració del vi són d'estil. L'Alsacià té cos i buquet floral. Tendeixen a ser picant en les comparacions amb altres Pinot gris. Si bé la majoria de Pinot gris estan destinats a ser consumits aviat, Pinot gris alsacià pot envellir. Alemanys són els Pinot gris amb més cos i amb un equilibri d'acidesa i dolçor lleuger. Els d'Oregon són els vins de cos mitjà amb un color groc a color rosat-coure i aromes de pera, poma, i / o meló. A Califòrnia, el Pinot gris són més lleugers de cos amb una cruixent i refrescant sabor amb pebre i notes especides. El Pinot Grigio estil de Itàlia és sovint pobre en color amb espurnes de sabors que poden ser cruixent i àcids. Encara que aquest vi pot ser molt dolç, comencen a perdre quan l'acidesa quan el raïm és gairebé madur.
Pinot gris es s'embotellada i es distribueix al mercat dins d'4.-12. Setmanes després de la fermentació
 

Varietats de Raïm Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger