És la varietat de raïm negre més exòtica procedent de la zona de Bordeus, a França. També podem trobar a Xile, Califòrnia, Austràlia i Nova Zelanda, entre d'altres. A Espanya està autoritzada el seu cultiu en les Comunitats Autònomes d'Andalusia, Castella la Manxa, Castella Lleó, Extremadura, Múrcia i València, on es donen les condicions climatològiques òptimes.
De maduració molt tardana, i molt sensible durant el procés de verema, només arriba al seu punt àlgid amb climes molt calorosos donant tocs especiats molt accentuats, aromes de plàtan i fins i tot mina de llapis. Utilitzada normalment per barrejar amb altres varietats com la cabernet sauvignon, on no s'hi afegia en més d'un 10%, actualment podem trobar vins gairebé monovarietals de Petit Verdot, o almenys amb un alt porcentraje, de colors violacis potents, i àcid i tanins acusats, i amb alt contingut alcohòlic.
Les gotims són de mida petita, arrodonides i de color blau fosc-violacis, amb un raïm no molt atapeït. Necessiten moltes hores de llum i calor per madurar correctament, per la qual cosa el seu cultiu resulta difícil i poques cellers donen el pas i s'arrisquen a obtenir un vi de qualitat, diferent i sorprenent a partir d'aquesta varietat tan elegant.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada