skip to main | skip to sidebar

dimarts, 10 d’agost del 2010

Nebbiolo


La Nebbiolo, varietat de raïm negre clàssica, és originària de les valls de Piemont, al nord-oest d'Itàlia, on es cultiva gairebé en exclusivitat, a excepció d'uns pocs vinyes a Xile, Argentina i Austràlia. De maduració molt tardana, deu el seu nom a Nebbia (boira) que cobreix el Piemont quan el raïm està llesta per veremar, a finals d'octubre o fins i tot novembre.

Les baies són fosques, ovoides, amb una pell bastant gruixuda i una forta acidesa, sent el raïm allargat i no massa atapeït. Els vins obtinguts amb aquesta varietat posseeixen un elevat grau alcohòlic (superior als 13 º), abundant taní i marcada acidesa, que fa necessària una selecció dels raïms i una guarda en ampolla del vi per arrodonir el taní.

De color moderadament baix, degut al poc pigment de les pells, desenvolupen un color maó transcorreguts els anys. El nebbiolo jove posseeix aromes afruitats, com cirera taronges i prunes, així com a roses i violetes. Quan madura desenvolupa aromes de quitrà, oli, tòfones i fum, que poden no resultar agradables per a certes persones.

Els vins més coneguts d'aquesta varietat són els italians Barolo i Barbaresco, el preu no està a l'abast de totes les butxaques.

Nebbiolo a Vino para principiantes 


 

Varietats de Raïm Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger