skip to main | skip to sidebar

dissabte, 8 d’agost del 2009

Pedro Ximenez - Pero Ximenes


Pedro Ximénez és una varietat de raïm morfològicament d'aspecte rodona, de pell fina, gairebé transparent, delicada i molt sensible als climes humits. Per aquest motiu, la varietat de raïm Pedro Ximénez ha deixat de conrear en altres marcs refrescat per marines brises costaneres. Els marítims rosades la podreixen amb facilitat.
.
Troba el seu hàbitat ideal en climes secs i calorosos en els que proporciona vins generosos de gran finor i elevat grau alcohòlic natural. Polifacètica, és també la matèria primera exclusiva de l'exquisit vi dolç que porta el seu nom, també conegut com Pedro Jiménez o Pedro Ximén, segons quina zona d'Andalusia. És molt sensible al mildeu ia la podridura. Exigeix sòls airejats, profunds, secs i rics en carbonat càlcic.
.
Per a saber més és imprescindile visitar la web de la D.O. Xerès
 

Varietats de Raïm Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger