skip to main | skip to sidebar

dissabte, 8 d’agost del 2009

Pamid


Pamid és una antiga varietat de raïm utilitzada per fer vi negre. S'ha cultivat a Bulgària des dels temps dels antics tracis. En el passat, era la varietat més estesa a Bulgària , però en l'actualitat les seves plantacions són molt limitades. Pamid es cultiva també a Iugoslàvia, Albània, Turquia, Grècia, Hongria i Romania. El raïm és de mida mitjana (10-16 cm), i el gra és petit (14-15 mm) i sucós. La pell és fina, de color vermell o algunes vegades de color vermell fosc. Tiene una excelente fertilitat, i la seva collita és de voltant de mitjans de setembre. És el rendiment és aproximadament 4.-5. kg. No necessita cap tipus de sòl especial, però la màxima qualitat es dóna amb els ceps que es conreen en les zones muntanyoses amb llum sòls drenats.
Aquesta raïm acumula prou sucre - del 18 al 24%, però la seva acidesa és baixa: 4.-5. g/dm3. Els vins són de color vermell, destinats a vins de taula de consum massiu. Tenen baixa acidesa i de baix extracte i és per això que no són apropiats per a la maduració i s'ha de consumir jove, just després de la fermentació i aclariments.
 

Varietats de Raïm Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger