Bonarda
Altres noms: Corbeaux, Douce noir, Dolcetto nero, Charbono, Croatina.
.
En general, la Bonarda produeix un vi lleuger, baix en tanins, ideal per consumir jove (dins l'any de elaborat). Té una especial aptitud per a millorar i realçar vins de tall, especialment amb el Malbec. La varietat Bonarda acompanya tan bé al Malbec que es diu que és un tall típicament argentí, ja que s'usa des de fa temps amb molt d'èxit. Al costat de les variadades Malbec i Sangiovese s'obtenen els vins anomenats Borgonya. El Syrah-Bonarda és una altra de les opcions assolint molt bon equilibri.
Vista: Bonarda com varietal és generós en color, es caracteritza pels seus colors vermell robí intens (brillant) fins als violetes, passant pels porpres.
Olfacte: La Bonarda en nas és intens i es poden trobar com aromes primaris les fruites vermelles, mores, gerds, fruites del bosc, cassis i cireres. Sol tenir un fons especiat. La fusta li atorga aromes de vainilla i tabac.
Sabors: La Bonarda en boca té un atac agradable i dolç, de bona intensitat. Bé vinós, de menor riquesa tànica que el cabernet, tanins molt suaus cosa que el fa vellutat, elegant. La fusta li permet una excel·lent maduració completant això amb aromes de vainilla i torrat.
Maduració
La fusta li permet una excel lent maduració. El Bonarda, evoluciona en ampolla més ràpidament que el Malbec o el cabernet sauvignon
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada