Mavro significa negre en grec, és una varietat de raïm cultivada a l'illa de Xipre. El raïm deu el seu nom al seu color fosc. ha esdevingut la varietat dominant per la seva idoneïtat per al clima calent xipriota, representa el 70% de les vinyes cultivades. Xpre no té fil·loxera.
Negrette és una raïm conreada al sud oest de França i com el seu nom indica és un descendent directe de Mavro. El Mavrud búlgar és un vi amb un nom semblant feta de raïms Mavrud . Genotip recent ha demostrat que aquestes dues varietats (Mavro i Mavrud) no estan relacionats.
El vi més notable fet amb Mavro es barreja amb el Xynisteri per a la producció de Commandaria, un conegut vi de postres xipriota. També s'utilitza en la producció de l'esperit Zivania.
La recol·lecció es duu a terme generalment al setembre.
dimarts, 18 d’agost del 2009
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada