És popular a Hongria, on es va introduir amb l'ocupació turca, i a Bulgària, on és conegut com Gamza. Es tracta d'un important component dels ngres Hongaresos, vi base de sang de toro de Eger o Szekszárd. També es cultiva en la majoria dels altres països d'Europa oriental, on a vegades és conegut com Cadarka o Skadarska. El vi de Kadarka es caracteritza pel fàcilment reconeixible sabor, aroma profund i fosc de color. Kadarka sovint s'utilitza per als vins base inclosos alguns dels Egri Bikavérs, i també per a la producció de vins de taula. El millor Kadarka es cultiva en Szekszárd i Villány regions vinícoles d'Hongria.
A Bulgària, Gamza és conreada principalment al nord-oest i el centre nord de la província, a la plana del Danubi. Fins els darrers decennis, Gamza va ser el dominant en les varietats de raïm d'aquestes regions búlgares. Les principals característiques de Gamza són un gran grup compacte dels grans, raïms gairebé esfèrics ,de color blau fosc a negre.
dimecres, 12 d’agost del 2009
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada