skip to main | skip to sidebar

dissabte, 1 d’octubre del 2011

Aligoté



Aligoté s'utilitza per a produir vi blanc, i pot ser utilitzada en la mescla de vi escumós de la Borgonya, anomenat cremant de Bourgogne. Els copatges de AOC Bourgogne Aligoté fins al 15% amb raïm Chardonnay.

Tradicionalment, el còctel de KIR (també conegut com vin blanc Casis en francès) es realitza mitjançant l'addició de Casis Aligoté a un vi blanc.

Aquesta varietat és més tolerant al fred. El raïm madura d'hora, amb rendiments moderats i produeix vins d'alta acidesa pel que pot ser begut jove. El raïm es barreja sovint amb Sacy per complementar la seva acidesa.

La seva aroma inclou elements de les pomes i les llimones.

Sinònims de Aligoté incloure Aligotay, Alligotay, Alligoté, Blanc de Troyes, Carcairone Blanc, Carcarone, Carchierone, Chaudenet, Chaudenet Gras, Giboudot Blanc, Griset Blanc, Karkarone blanc, Meló de Jura, Muhranuli, Mukhranudi, pistons, Planta de Trois, Planta Panses de Trois, Planta Gris, Purion Blanc, Selon molona, Selon Odart, Troyes Blanc, Vert Blanc

wikipedia
 

Varietats de Raïm Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger