skip to main | skip to sidebar

diumenge, 28 de novembre del 2010

Garnatxa negre






La Garnatxa negre és la varietat mediterrània més cultivada al món.
A Espanya es cultiva arreu, menys a Galícia, Astúries, Múrcia i Illes Canàries.




A Italia es cultiva a Cerdenya (l'Alguer)
També es coneix com: garnatxa, grenache, alicante, ribesaltes, moratón, tintorera, tinto aragonés, tinto navalcarnero, pardina, alicante, Navarro, Gironet, Lladoner, Tinto Aragonés, Tintilla, Grenache Noir (en Francia), Carignan Rouge (en Estados Unidos y Francia), Toccai o tocai Rosso (Italia), Cannonao (Italia). La OIV afegeix Gamay, Garnacha Tinta N, Granaccia


És una varietat molt sensible al corriment de la flor, quan no és fecundada. Per això, els seus raïms són molt poc compactes. És una varietat que resisteix perfectament la sequera. La pell del raïm és molt prima i sensible a plagues i malalties. En sobremaduracions, arriba a concentracions de sucres realment importants. Per aquesta capacitat oxidativa, és molt apropiada per elaborar vins generosos.
Se'n fa vi negre i rosat, de força grau i poca acidesa. S'utilitza per donar color al vi.
Els seus aromes recorden fruits negres ben madurs, confitures (prunes), panses, arrop amb fons balsàmics i especiats.
No admet guarda. 











 

Varietats de Raïm Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger