La varietat Macabeu és originària de Catalunya. També es coneix com: viura, alcañón, lardot, rossan, verdejo. A més de la DO Cava, és una de les varietats principals pels vins blancs de les DO Alacant, DO Binissalem, DO Catalunya, DO Conca de Barberà, AOC Costers del Rosselló, DO Costers del Segre, DO Empordà-Costa Brava, AOC Maurí, DO Montsant, DO Penedès, DO Pla de Bages, DO Pla i Llevant, AOC Ribestaltes, DO Terra Alta, DO Utiel-Requena i DO València.
.
És una varietat de raïms espessos i grans, raïms de pell fina de color groc daurat; de bona maduració i concentració de sucres. És una varietat molt fràgil i sensible a les malalties produïdes pels fongs, especialment la podridura i el oïdi. Sol veremar-se a partir de la segona setmana de setembre.
.
Dificilment trobarem un vi monovarietal de Macabeu, els blancs de la DO Rioja de qualitat, són fets amb Viura. Com que s'oxida lentament és adequat per a la criança.
.
Les graduacions alcohòliques solen estar entre 10º i 12º. Es consumeixen joves. Els copatges habituals són amb Chardonnay o garnatxa. És varietat imprescindible del cava, juntament amb, Xarel·lo i Parellada. .
.
Els aromes primaris de la varietat són: Poma, Aranja, Meló, Herves
diumenge, 18 de setembre del 2011
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada