skip to main | skip to sidebar

diumenge, 15 d’agost del 2010

Dolcetto


Dolcetto

La majoria de Dolcetto es troba a la regió del Piemont al nord-oest d'Itàlia, on molts dels productes de primera Dolcetto finques en favor dels llocs menys com un dels primers "en el mercat del vi" per generar alguns ingressos per a la celler, mentre que el Nebbiolo i Barbera s'estan madurant. És especialment associats amb les ciutats de Dogliani i Diano d'Alba a la província de Cuneo, encara que el major volum prové d'uns Alba i ovada. El raïm també es troba en Ligúria amb el nom Ormeasco, i en el Pavese Oltrepò on se l'anomena Nebbiolo o Nibièu.
Tots menys un dels DOC 100% Dolcetto tenen dos nivells, la versió "estàndard" normalment requereixen un mínim 11,5% ABV, el Superior 12,5%. Són Dolcetto di Dogliani (DOCG des de 2005), Dolcetto d'Acqui, Dolcetto d'Alba, Dolcetto d'Asti, Dolcetto delle Langhe Monregalesi, Dolcetto di Diano d'Alba, Dolcetto d'ovada i Langhe Dolcetto (sense Superior). Riviera Ligure di Ponent Ormeasco requereix> 95% Dolcetto / Ormeasco; Colli Tortonesi Dolcetto, Dolcetto Monferrato i Pineronese Dolcetto un mínim del 85%, i Valsusa un mínim de 60%. Del Golfo Tigullio requereix un 20-70%, mentre que Lago di Corbara i Orvietano Rosso pot contenir fins un 20% Dolcetto.
Fora d'Itàlia es coneix com Dolcetto Douce Noire a Savoia i Charbono a Califòrnia. No obstant això, l'empremta dactilar genètica realitzada a la Universitat de Califòrnia a Davis han demostrat que l'actual Douce Noire i Charbono vinya no són, de fet, sinó dos Dolcetto vinyes diferents.[9] Malgrat aquesta confirmació, algunes plantacions de vinya veritable Dolcetto encara conserven els sinònims locals en algunes zones de Savoia i Califòrnia.[2]
El raïm va ser portat primer a Califòrnia per expatriats italians i és més popular en el comtat de Mendocino, Russian River Valley AVA, Vall de Napa AVA, Santa Cruz Mountains AVA, Sta. Rita turons de AVA, i el Comtat de Santa Bàrbara. Hi ha també algunes plantacions al AVA Oregon de Umpqua Valley AVA i el sud d'Oregon AVA , així com l'estat d'ample denominacions de Nou Mèxic i Pennsilvània.
Austràlia és la llar de les més antigues plantacions actuals de Dolcetto de vinya es remunta a la dècada de 1860

sinónimos:

Acqui, Barbirono, Bathiolin, Batialin, Beina, Bignola, Bignona, Bignonia, Bignonina, Bourdon Noir, Cassolo, Charbonneau, Charbono, Chasselas Noir, Cote Rouge Merille, Crete de Coq, Debili Rifosk, Dolcedo Rotstieliger, Dolceto, Dolcetta Nera, Dolcetto A Raspe Verde, Dolcetto A Raspo Rosso, Dolcetto Nero, Dolcetto Piemontese, Dolchetto, Dolcino Nero, Dolciut, Dolsin, Dolsin Raro, Dolzin, Dolzino, Dosset, Gros Noir de Montelimar, Gros Plant, Maennlicher Refosco, Mauvais Noir, Montelimar, Monteuse, Montmelian, Mosciolino, Nebbiolo (dialect Nibièu, in the Tortonese and the hills of the Oltrepò Pavese[10])Nera Dolce, Nibio, Noirin D'Espagne, Nord Du Lot Et Garonne, Ocanette, Orincasca, Ormeasca (at Ormea and Pieve di Teco[10]), Ormeasco (Liguria), Picot Rouge, Plant de Calarin, Plant de Chapareillan, Plant de Moirans, Plant de Montmelian, Plant de Provence, Plant de Savoie, Plant de Turin, Plant du Roi, Premasto, Primaticcio, Primativo, Primitivo Nero, Promotico, Provencal, Ravanellino, Refork, Refork Debeli, Refork Male, Refosk Debeli, Rotstieliger Dolcedo, Savoyard, Turin, Turino, Uva d'Acqui, Uva d'Acquia, Uva del Monferrato, Uva di Ovada, Uva di Roccagrimalda,y Dolsin Nero
 

Varietats de Raïm Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger