Negre de Menorca, Vernassa, Vernasia
Aquesta és la varietat que més hem trobat, però no amb aquest nom, sinó que la gran majoria de vegades amb nom desconegut i de manera mig salvatge per voreres de tanques, carreteres i barrancs. Es tracta d’una varietat de rem negre-vermell, molt dolç i que es pot menjar, però que també s’utilitza per fer vi. Amb el nom de Negre de Menorca no l’hem trobat enlloc, però cercant als catàleg d’internet vàrem trobar unes imatges que ens varen fer pensar que es tractava de la varietat Vernassa. Aquesta varietat surt al llistat de varietats de l’Arxiduc, també està a les col·leccions de varietats de Madrid i Jerez, i també la tenen al camp experimental de la UIB amb el nom de Vernasia. Cal a dir que hi ha qui diu que el nom ve de Garnatxa, o també que ve d’Itàlia ja que allà hi ha una varietat que es diu Vernachia. Però el cert és que als catàleg internacionals està com a Vernassa.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada