Aquesta espectacular varietat només l’hem trobada en una finca d’Alaior, i es caracteritza pels grans de rem allargats i arquejats de color violeta. Així i tot, no coincideix amb algunes imatges de la varietat Esperó de gall que surten a la tesi de na Josefina Bota de la Universitat de les Illes Balears, els ceps que tenen a Palma, els hi varen portar de la finca Rancho de la Merced de Jerez de la Frontera, i per tant caldria veure quin dels dos realment és Esperó de gall, però si tenim en compte el nom, la que te més números és la de Menorca, ja que els grans de rem són com esperons de gall.
A la Bibliografia trobem fotografies de la varietat.
L'esperó de gall és una varietat de raïm blanc, molt menut i de gra mitjà o gros i llarguer. És autòcton de Galícia, d'estil alsacià i conreat a Valdeorras (Ourense).
Se n'obté un vi amb molt de glicerol, amb una acidesa i una dolçor molt peculiars, pàl·lid i perfumat. Les modernes tècniques enològiques l'han revalorat
Sinònims: godello?, Ojo de Gallo
dilluns, 5 d’abril del 2010
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada