Xynomavro n.
Varietat de raïm del nord de Grècia.
Varietat molt sòlida i productiva, forma raïms de mida mitjana, cònics, o fins i tot aliforme. El raïm és dens i els raïms són de mida mitjana, esfèric, amb una gruixuda pell de color blau-negre, però el suc incolor. A climes freds, (de muntanya), com la zones d'Amyndeon, on hi ha un petit rendiment de la vinya, Xinomavro és capaç d'oferir rics vins negres, d'alt contingut d'alcohol, amb bon color, tanins i suficient per ajudar a un llarg envelliment.
Perfil de la varietat
Pel que fa el color es pot determinar que els vins negres fet de Xinomavro tenen un agradable color Rubí i una mica de porpra. Els joves tenen reflexos de color de iode i són principalment de color pruna, canviant cap a un color vermell maó amb l'edat. Ofereixen un nas complexa, dominada per les espècies, fruites vermelles i el tomàquet en diverses formes, la salsa de tomàquet, dolça de tomàquet, tomàquet fresc, especialment present en els vins joves. Amb l'envelliment els vins adquireixen més tocs d'espècies, així com els animals (cuir). A la boca Xinomavro poden oferir vins amb tot el cos. La seva acidesa, juntament amb els forts tanins, mostra que aquests vins sovint requereixen envelliment abans del seu consum. Els vins produïts de Xinomavro són suavitzades per l'envelliment, alhora que robust.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada