Les panses sultanes tenen un sabor únic i delicat, especialment destacat per la seva dolçor i color daurat.
Segons l'Ordre APA/1819/2007, per la qual s'actualitza l'annex V, classificació de les varietats de vinya, del Reial Decret 1472/2000, de 4 d'agost, que regula el potencial de producció vitícola, es tracta de varietat recomanada per a la producció de panses a Espanya, i també com a raïm de taula.
En els Estats Units es cultiva amb el nom de Thompson Seedless, batejada pel viticultor William Thompson, que va ser dels primers viticultors de Califòrnia ia qui a vegades s'atribueix la introducció d'aquesta varietat. Segons el Codi de normes federals nord-americà, Sultana i Thompson seedless són sinònims. Virtualment tota la producció de panses de Califòrnia (aporximadamente el 97% en 2000) i més o menys un terç de la total regió de vinya de Califòrnia és d'aquesta varietat, fent d'ella la més àmpliament plantada.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada