skip to main | skip to sidebar

dissabte, 17 de setembre del 2011

Clairette

Wikipedia
.
És la varietat més conreada a les regions de Provença, Roine i del Llenguadoc a França.
Clairette Blanche s'utilitza sovint per fer el vermut, a la qual està adaptada, ja que produeix vi molt alcohol·lic i de baixa acidesa, els rendiments són fluixos i produeixen vins que tendeixen a oxidar amb facilitat. Aquests problemes han estat parcialment superat per la barreja amb varietats d'alt contingut d'àcid com Piquepoul Blanc. Es permet en moltes denominacions del Sud Rhône, Provença i Llenguadoc. Els vins blancs Clairette de Bellegarde i Clairette du Languedoc es va fer totalment de Clairette Blanche, mentre que el vi escumós de Clairette de Die també poden contenir Muscat Blanc a Petits Grans. Clairette Blanche s'utilitza amb freqüència en el blanc barrejat Vin de pays de Llenguadoc.
També és una de les tretze varietats de raïm permesses en la denominació Châteauneuf-du-Pape.
.
Fora de França, també es conrea a Sudàfrica per al vi escumós, Austràlia i Sardenya.
.
Sinònims: Blanc Laffite, Blanquette, Blanquette De Limoux, Bon Afrara, Bou Afrara, Branquete, Cibade, Clairette, Clairette De Limoux, Clairette De Trans, Clairette Pointue, Clairette Pounchoudo, Clairette Verte, Clarette, Clerette, Colle Musquette, Cotticour, Feher Clairette, Feher Kleret, Gaillard Blanc, Granolata, Kleret, Kleret Belyi, Muscade, Osianka, Ousianka, Ovsyaika, Ovsyanka, Petit Blanc, Petit Kleret, Petite Clairette, Poupe De Gate, Pti Blan D'obena, Seidentraube, Uva Gijona, Vivsianka, Vivsyanka.
 

Varietats de Raïm Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger