skip to main | skip to sidebar

diumenge, 8 d’agost del 2010

Cabernet franc



Cabernet franc
Varietat de raïm negre originària de la regió de Bordeus, a França, podem trobar-la a Espanya, entre d'altres, a la Denominació d'Origen Catalunya i Penedès. Juntament amb la Cabernet sauvignon i la Merlot formen l'anomenada "família Cabernets". També es coneix sota altres noms com Trouchet Noir, Bord, Bouchet o bretó.
.
De maduració primerenca, necessita climes frescos i sòls humits, sent sensible al míldiu, oïdi i àcars. De porte alçat i circells grans, el raïm és de tamany mitjà-petit, compacte i allargat, amb unes baies de mida petita, esfèric, de color blau-negrós i pell fina.
.
Els vins obtinguts amb aquesta varietat són molt aromàtics, amb records a fruits vermells i negres, pebre i vainilla, encara que amb poc color i cos, pel que se sol utilitzar per barrejar amb cabernet sauvignon i suavitzar. La seva capacitat d'envelliment és elevada. Mal portats donen aromes herbacis.

 

Varietats de Raïm Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger