Raïm que es va recuperant per elaborar vins blancs amb més personalitat. Vins en què es vol remarcar la seva capacitat gustativa. És una varietat rústica ben adaptada a climatologies càlides i molt resistent a la sequera. El seu origen no és gaire clar, però sembla que és una mutació de la varietat negra. Fa raïms molt carregats de suc. Es verema tardanament.
També es coneix com: garnatxa, alicante blanca, alacantí, grenache blanc i sillita lana, Garnacha gris, Garnacho blanco, Garnacha blanca, Lledoné, Silla blanc y Sillina blanc.
.
Els seus vins: produeix vins amb un component alcohòlic important (13º-14º) i acidesa ben compensada quan prové de vinyes velles. Encara que és un most amb força tendència a oxidar-se, s’elaboren vins amb fermentació en barrica, vins que tenen aromes suaus de sotabosc i mel, vins sedosos molt agradables al paladar.
Els seus vins: produeix vins amb un component alcohòlic important (13º-14º) i acidesa ben compensada quan prové de vinyes velles. Encara que és un most amb força tendència a oxidar-se, s’elaboren vins amb fermentació en barrica, vins que tenen aromes suaus de sotabosc i mel, vins sedosos molt agradables al paladar.
.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada