skip to main | skip to sidebar

dissabte, 26 de març del 2011

Garnatxa Blanca


Garnatxa Blanca
Raïm que es va recuperant per elaborar vins blancs amb més personalitat. Vins en què es vol remarcar la seva capacitat gustativa. És una varietat rústica ben adaptada a climatologies càlides i molt resistent a la sequera. El seu origen no és gaire clar, però sembla que és una mutació de la varietat negra. Fa raïms molt carregats de suc. Es verema tardanament.
 També es coneix com: garnatxa, alicante blanca, alacantí, grenache blanc i sillita lana, Garnacha gris, Garnacho blanco, Garnacha blanca,  Lledoné, Silla blanc y Sillina blanc.

.
Els seus vins: produeix vins amb un component alcohòlic important (13º-14º) i acidesa ben compensada quan prové de vinyes velles. Encara que és un most amb força tendència a oxidar-se, s’elaboren vins amb fermentació en barrica, vins que tenen aromes suaus de sotabosc i mel, vins sedosos molt agradables al paladar.
.
L'aroma primari que defineix la Garnatxa és el préssec.

Fitxa MAPA 



 

Varietats de Raïm Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger