skip to main | skip to sidebar

diumenge, 8 d’agost del 2010

Malbec, Côt


El Malbec, uva negra, Cot, Noir de Pressac, Auxerroir Noir, Cahors, Pied rouge, Noir Doux, Oeil de Perdrix, Saint-Emilion.
És una varietat de raïm originària del sud-est francès. A Espanya està autoritzada a Castella la Manxa i a Castella i Lleó. Només la trobem a la DO Ribera de Duero. Es cultivada a Argentina (considerats els millors Malbec del món), Califòrnia, New York, Long Island, Bolívia, i Xile.
.
Els vins tendeixen a ser robustos i d'extracció forta, porpres i violetes. L'aroma varietal és a prunes, violetes, ambar.
.
També es pot trobar:


  • tabac
    pell
    xocolata
    trufes
    café
    vainilla


  • ambar
    anís


  • cassís, mores
    cireres
    gerds


  • violetes
    menta
Els copatges habituals són amb Merlot i Cabernet Sauvignon, també amb Gamay.


 

Varietats de Raïm Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger