skip to main | skip to sidebar

dissabte, 28 d’agost del 2010

Aramón - Gavatx

wikipedia

Aramon Chernyi, negro de Aramon, Aramon Noir, Aramon Pignat, Aramon Pigne, Aramon Rozovyi, Aramon santo José, Aramone, Aramonen, Aramont, Arramont, príncipe de Burchardt, Burckarti Prinz, Burkhardt, Eramoul, Eromoul, Gros Bouteillan, Gavatx, Kek Aramon, Pisse-Vin, planta Riche, Rabalairé, Ramonen, Reballairé, Reballayre, Revalaire, Revellaire, Ugni Neru, Ugni Nevu, Ugni Noir, Uni Negre, Uni Noir.

Varietat negre cultivades principalment en Llenguadoc-Rosselló al sud de França. Les les plantacions d'Aramon han estat en continu descens des de mitjan segle 20. Aramon també ha crescut a Algèria i Argentina, però en cap altra part ho va fer arribar a la popularitat que solia tenir al sud de França.
.
És més conegut per la seva molt alta productivitat, i els rendiments poden arribar a nivells tan alts com 400 hectolitres per hectàrea. La vinya té resistència a la malura, la fil·loxera, i el mildiu. No obstant això, al retallar en alts rendiments, dels vins són molt lleugers de color vermell (però mostren un tint blau-negre), baixa en alcohol i extracte prim. Sovint es barreja amb vins procedents de raïm de color fosc, com Alacant Bouschet i Grand Noir de la Calmette per enfosquir el vi resultant.
.
Si es planta en sòls pobres i podats severament baxen els rendiments, així ha demostrat ser capaç de donar vins concentrats, amb picant, terra, herbes, i una mica rústica. No obstant això, aquests vins Aramon són extremadament rars, però algunes varietats de vi continua sent produït en el Llenguadoc.
.
Un inconvenient d'Aramon vitícola és que verola aviat i és de maduració tardana, el que significa que només és apte per al cultiu en les regions més calentes, i que és molt sensible a les gelades de primavera.
 

Varietats de Raïm Copyright © 2011 | Template created by O Pregador | Powered by Blogger